CWI plaatst order voor nieuw informatiesysteem

Ordina gaat met IBM en Siebel een systeem voor Centrum voor Werk en Inkomen (CWI) bouwen voor ondersteuning van adviseurs in hun contacten met werkzoekenden. Het project heeft een waarde van circa 7 miljoen euro.

Het informatiesysteemsysteem zal in fasen worden ingevoerd bij 4000 CWI-medewerkers en medio 2005 in het hele land operationeel zijn. Kern van het systeem is de registratie van mensen die zich als werkloos hebben aangemeld. Daarmee vormt het de basis voor het primaire proces van het CWI dat is gericht op de bemiddeling naar werk dan wel bemiddeling naar inkomen. Met het systeem wordt het CWI ook beter in staat gesteld om informatie uit te wisselen met de gemeenten en het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen (UWV).
 
Het project is de eerste grote frontoffice applicatie van Siebel Systems bij de Nederlandse overheid. "De opdracht illustreert het toenemend belang van samenwerking tussen ict-dienstverleners", aldus Bart Fehmers, algemeen directeur IBM Nederland.
 
Op basis van een advies van een selectiecommissie onder voorzitterschap van mr. Joop van Lunteren (Het Expertise Centrum) is een keuze voor Ordina gemaakt. Verdonck, Klooster & Associates hebben de haalbaarheid van de geoffreerde systemen en de kwaliteit van de praktijkopstellingen getoetst. Er is door het Expertise Centrum een audit op het selectieproces uitgevoerd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Uit ervaring weet ik dat het CWI geen bolwerk van efficiency en effectiviteit mag worden genoemd. Beter die 7 miljoen uitgegeven aan optimaliseren van processen en inzet van mensen daarop afstemmen. Wellicht nog iets van accountability invoeren. Dan zal blijken dat je eigenlijk helemaal geen nieuw duur systeem nodig hebt.

Wilt u a.u.b. het centrum voor werk en inkomen geen CWI noemen?
Dit schept verwarring met het centrum voor wiskunde en informatica, wat al langer CWI genoemd wordt.

Het grote fiasco van het arbeidsbureau (de voorganger van het CWI) was Agora. Dit koste enkele honderden miljoenen (geen spelfout) maar heeft nooit gefunctioneerd (misschien een idee voor een parlementair onderzoek?). Men had een totaal verkeerde perceptie van het bedrijfsproces en de wijze waarop een systeem dat moet ondersteunen. Nu gaat het om een project van 'slechts' 7 miljoen euro. In die zin gaat het CWI vooruit!

CWI plaatst order voor nieuw informatiesysteem
Wordt dit het volgende miljoenen verslindende avontuur zonder werkbaar resultaat waar het CWI zich in stort?
Zijn ze het vorige miskukte project met Pink-Rocade alweer vergeten. Ook daar werd gebruik gemaakt van een een ICT dienstverlener die de specifieke problemen en wensen van het CWI niet kon vertalen in een werkend overall systeem.

...en alle (bedrijfs)processen zijn uiteraard allemaal goed onder controle... maar misschien is het stroomlijnen / herinrichten hiervan wel onderdeel van het project; hoe dan ook, als belastingbetaler ben ik meer dan benieuwd wat hier uitkomt...

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-09-12T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.