Belastingdienst voorzichtig met ict

De ict-ambities die het ministerie van Financien tijdens staatssecretaris Vermeend etaleerde ten aanzien van ict, zijn voorbij. De totale kosten zullen in de periode tot 2008 dalen naar 229 miljoen euro per jaar.

Het meeste (extra) geld gaat de komende tijd naar een systeem voor het heffen en innen van werknemersverzekeringen. In 2004 is hiervoor 43 miljoen euro nodig. De Belastingdienst zal in de komende jaren geen grote uitbreidingsinvesteringen plegen. De fiscus moet het in principe doen met de huidige computersystemen. Het investeringsniveau ligt ongeveer in lijn met de afschrijvingen.
 
Voor computer- en telecomapparatuur is volgend jaar 86 miljoen euro beschikbaar. Alleen in 2005 zal een belangrijke investering plaatsvinden, namelijk de vervanging van de callcenters. Daarna daalt het investeringsbedrag naar zo'n 76 miljoen euro.
 
De Belastingdienst mag zelf ontwikkelde software niet activeren. In de komende jaren zullen vooral bestaande ontwikkelprogramma's worden doorgezet en afgerond. Het betreft hier onder meer een nieuwe aangiftesysteem ABS en programmatuur voor de brede invoering van de elektronische winstaangifte.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-09-16T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.