Surfnet ontsluit universiteit Nijenrode

De beheerder van een glasvezelnetwerk voor Nederlandse hogescholen en universiteiten Surfnet heeft met een onbelicht glasvezelpaar van Interoute universiteit Nijenrode in Breukelen ontsloten.

Surfnet is al een aantal jaren bezig om zijn glasvezelnetwerk uit te breiden met onbelichte glasvezelverbindingen, die het bij verschillende telecombedrijven inkoopt of voor meerdere jaren huurt. Zo breidde het vorig jaar zijn netwerkdekking in de Randstad uit door dark fibre in te kopen bij Eurofiber. Global Crossing zorgde in dat zelfde jaar voor een aftakking naar het astronomisch onderzoeksinstituut Astron bij het Drentse Dwingelo.
 
In een persbericht verklaart directeur Boudewijn Nederkoorn van Surfnet dat de 1 Gbps verbinding die Nijenrode nu heeft met het hoofdnetwerk van groot belang is. "Dit soort verbindingen leggen de basis voor de invoering van 'virtuele laboratoria' en 'virtuele instellingen' in Europa. De keuze is op Interoute gevallen, omdat zij volledig begrip hadden voor de hoge technische en commerciële eisen die we stelden."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-09-17T00:00:00.000Z Sytse van der Schaaf
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.