Colt breidt netwerk buiten Randstad uit

Het Europese telecombedrijf Colt Telecom verdubbelt zijn Nederlandse netwerk door interconnectiepunten in vijf nieuwe steden aan te brengen. Het gaat om Almere, Utrecht, Den Bosch, Eindhoven en Breda.

"De kosten voor deze uitbreiding van het netwerk verwachten we in een jaar terug te verdienen", zegt algemeen directeur Colt Telecom Nederland Erik Seeboldt. Hij ziet een toegenomen vraag naar de netwerkdiensten van het bedrijf bij grootzakelijke gebruikers met name in Almere en in Eindhoven.
 
"Almere is zo onderhand de vijfde stad in Nederland. Steeds meer ict-bedrijven vestigen zich daar. Ook de Ams-ix overweegt er bijvoorbeeld een nieuwe vestiging van het internetknooppunt te openen. De regio Eindhoven is een vestigingsplaats van een groot aantal internationale bedrijven, waaronder Atos Origin die Colt al bedient met een aantal diensten."
 
Colt Telecom voert een groot gedeelte van de uitbreiding uit door glasvezelkabel door eigen netwerkbuizen te blazen. Een ander deel van de uitbreiding komt tot stand door netwerkverbindingen bij een telecombedrijf in te kopen, dat Seeboldt niet wil noemen. Het netwerk blijft voorlopig beperkt tot interconnectiepunten in de vijf nieuwe steden. Colt heeft nog geen concrete plannen om ook netwerkringen in deze steden te exploiteren ook al heeft het daar in een aantal gevallen wel eigen netwerkbuizen voor klaar liggen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-09-17T00:00:00.000Z Sytse van der Schaaf
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.