Scholen gratis internet via Xs4all

KPN biedt via zijn internetdochter Xs4all scholen in Nederland drie jaar lang gratis breedbandinternet aan. Het concern zegt met deze actie 25 miljoen euro per jaar kwijt te zijn.

KPN komt met dit aanbod nu alle scholen per 1 januari 2004 eigen budget krijgen om zelf internettoegang te regelen. Deze dienst wordt nu verzorgd door Nl.tree, een consortium van Nederlandse kabelbedrijven. KPN zegt met de actie een bijdrage te willen leveren aan de ontwikkeling van de kenniseconomie in Nederland. Het concern ziet het als een eerste stap om ook met andere partijen de verdere ontwikkeling van Nederland als kennisland actief te ondersteunen. Voor zijn financiële problemen was KPN een belangrijke sponsor van het Nederlands voetbal.
 
De projectgroep Stichting ict op School, die de inzet van ict in het Nederlandse onderwijs stimuleert, zegt blij te zijn met het aanbod van KPN. Het stelt scholen in staat zich in de komende jaren meer te concentreren op de vernieuwing van het onderwijs met ict. "Scholen kunnen het geld dat ze van het ministerie krijgen voor internettoegang nu inzetten voor meer software en het vergroten van hun kennis", verklaart de woordvoerster Loeki Levert desgevraagd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Herstel: dat aantal taalfouten valt eigenlijk wel mee.

Op Brinkster.com staan GEEN addertjes onder het gras. Er staat alleen vermeld dat je geen extra diensten als een domeinnaam er ook gratis bij krijgt.

Dat stukje op brinkster.com meet de zogenaamde nadelen wat mij betreft op een weinig objectieve manier uit. In grote rode letters worden extra diensten die buiten het standaardaanbod vallen als NIET GRATIS aangeduid, waarbij doublures niet worden geschuwd. Er wordt voorbijgegaan aan het feit dat dergelijke diensten elders ook niet gratis zijn. Er wordt enorm opgekeken tegen mogelijke extra kosten van wel honderd Euro! Wat betaalden we ook al weer aan NLtree? Ik hoop overigens dat de auteur niet voor de klas staat, want het aantal taalfouten is schrikbarend.

Voor alle onze 17 scholen in Zwolle hebben we offerte van de KPN aangevraagd en gekregen. Vanmorgen belde ik ze op met de vraag wat nu. Er heerste een grafstemming want de KPN had haar eigen mensen niet geïnformeerd. Leuke manier van communiceren naar je eigen mensen. Ik ben benieuwd naar de communicatie met ons als ze gaan aanleggen. Want die offerte van KPN gaat de prullebak in!!! Geef mij maar KPN :o)
Maar alleen de verbinding want met hosten zijn ze te duur. Dat is helemaal niet gratis.

Ik heb een hele goede analyse gevonden op de 'gratis' aanbieding van KPN op: http://www32.brinkster.com/ictdocs/analyse-KPN-aanbod.pdf De addertjes onder het gras worden hier goed naar voren gebracht.

Nu maar hopen dat het Ministerie van OCW niet besluit om de ICT budgetten voor de scholen verder te beperken omdat KPN zich als sponsor opwerpt

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-09-23T00:00:00.000Z Sytse van der Schaaf
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.