TU Delft en T-Mobile testen umts-diensten

T-Mobile en de TU Delft hebben een proeftuin ontwikkeld voor umts-diensten. Voor '3G Campus Trial' zijn verschillende projectopdrachten geformuleerd.

Momenteel worden diverse potentiële diensten en technische aspecten van de toekomstige snelle mobiele datadiensten onderzocht. Vandaag start een ontwerpwedstrijd voor studenten van de 3G Campus Trial. Zij kunnen ontwerpen indienen voor bijzondere nieuwe mobiele toepassingen die gebruik maken van de mogelijkheden van de derde generatie mobiele communicatie.
 
"We werken met de TU Delft al enige tijd samen op het gebied van umts. De universitaire omgeving met een wetenschappelijke aanpak enerzijds en positief-kritische gebruikers anderzijds is heel geschikt om nieuwe toepassingen in het kader van de proeftuin '3G Campus Trial' te testen", zegt Sven Fries, chief strategic officer van T-Mobile Nederland. "De 3G Campus Trial past goed bij deze fase van onze umts-voorbereidingen in Nederland. We verwachten in de loop van 2004 de eerste commerciële diensten via het umts-netwerk aan te bieden."
 
"Op dit moment onderzoeken wij diverse mogelijke applicaties en technische aspecten van mogelijke 3G-toepassingen. Om verrassende nieuwe toepassingen te ontwikkelen, hebben wij nu samen met T-Mobile een ontwerpwedstrijd uitgeschreven voor onze studenten. T-Mobile gaat proberen de beste nieuwe toepassingen geschikt te maken voor commercieel gebruik", aldus projectleider 3G Campus Trial TU Delft Rudy Westerveld.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-09-18T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.