Unisys boekt winstgroei op gelijke omzet

Unisys heeft in zijn vierde kwartaal de winst zien groeien naar 89,1 miljoen dollar op een nagenoeg gelijk gebleven omzet van 1,55 miljard dollar.

In het vierde kwartaal van 2001 boekte de dienstverlener annex oud-mainframeleverancier nog een verlies van 169,4 miljoen dollar. Dat negatieve resultaat kwam voort uit een afschrijving van 276,3 miljoen dollar voor de doorgevoerde reorganisatie. Unisys spreekt van een forse groei, maar vergelijk dan de brutowinst, dus zonder afschrijvingen.
 
Voor het hele boekjaar 2002 kwam Unisys uit op een nettowinst van 223 miljoen dollar op een omzet van 5,61 miljard dollar. Dat was het voorgaande jaar nog een verlies van 67,1 miljoen dollar en een omzet van 6,02 miljard dollar.
 
Verder bouwt het bedrijf zijn divisie voor beveiligingsdiensten uit (http://www.computable.nl/artikels/buitlan2/i5102slk.htm). Zo wil het inspelen op de groeiende aandacht voor beveiliging van it-infrastructuren bij bedrijven.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-01-23T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.