Pinkroccade met Versatel in aanbesteding UWV (herzien)

Versatel en Pinkroccade zijn uitverkoren voor een omvangrijk pakket ict-dienstverlening bij UWV. De waarde van het te tekenen contract ligt tussen de 25 miljoen en 30 miljoen euro.

Deze week werd bekend dat bij Pinkroccade Sociale Zekerheid honderd arbeidsplaatsen komen te vervallen, met name door tegenvallende opdrachten van UWV (Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen). Nu blijkt het bedrijf samen met Versatel aan kop te lopen in de race om een aanbesteding van UWV. Een woordvoerster meldt dat de sanering een anticiperende maatregel is op twee ontwikkelingen binnen het UWV. De eerste is dat over een paar jaar de premieinning UWV voortaan via de Belastingdienst geregeld. Dat heeft tot gevolg dat het onderhoud op de huidige processen en onderliggende systemen wordt geminimaliseerd. Ten tweede wil het UWV af van de veelheid aan informatiesystemen, waardoor ook daar op termijn werk uit wegvloeit.
 
Bovendien speelt mee dat het nieuwe desktopdienstverleningscontract is opgesteld volgens marktconforme tarieven, die lager liggen dan de tarieven in de oude situatie, toen er nog verschillende uitvoeringsinstanties bestonden die veel ict-werk in huis lieten uitvoeren. De uitgeschreven opdracht betreft migratie en beheer van alle 23000 werkplekken bij de uitvoeringsinstantie, inclusief de bijbehorende netwerken (lan's).
 
Volgens de overeenkomst, die per 1 januari ingaat, is Pinkroccade verantwoordelijk voor het beheer en migratie van alle UWV-onderdelen die bij de opdracht betrokken zijn. Daarnaast fungeert het als hoofdaannemer. Aan de gunning, die voor vijf jaar wordt gegeven, ging een aanbestedingsprocedure vooraf waaraan diverse nationale en internationale dienstverleners deelnamen. Ordina, dat samen met Pinkroccade het werkplekbeheer in handen had, is de grote verliezer.
 
Pinkroccade en Versatel zijn geen onbekenden voor UWV. Versatel beheert al het wide area netwerk (wan) van UWV en Pinkroccade had samen met Ordina het beheer van de kantoorautomatisering in handen. Laatstgenoemde valt nu buiten de boot. Pinkroccade nam in 2000 ASZ over, de it-dochter van de Gak Groep, terwijl Ordina dat jaar Relan ICT kocht.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

hoezo blij, jullie worden toch juist gesaneerd?

Eindelijk eens wat positiefs nieuws over PinkRoccade, ben nu toch wel enigzins trots op mn bedrijf en ben blij dat ik en mn collega's gewoon verder gaan met het bedienen van het UWV.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-09-18T00:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.