Microsoft sluit chat-dienst MSN-portaal

Microsoft stopt per 14 oktober met MSN Chat. Redenen hiervoor zijn het misbruik van de dienst middels spam en gevaar voor jonge gebruikers.

Microsoft biedt zijn instant messaging-applicatie Messenger aan als mogelijk alternatief voor de chatters. Joost Nienhuis, landenmanager MSN in Nederland: "Onze grote zorg over de toename van misbruik op het internet, zoals de enorme groei van spam en de toename van het lastig vallen van mensen, in het bijzonder wanneer het jongeren betreft, heeft ons tot dit besluit gebracht." Het bedrijf stelt overigens dat instant messaging het gebruik van chatrooms inmiddels al grotendeels heeft verdrongen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Nog maar 1 uur te gaan.
Messenger zal wél nog blijven bestaan.Meer zelf microsoft zal er nog extra in inversteren.

Heel nobel van microsoft om chatboxen te sluiten alleen ik had begrepen dat er een betaalde variant zou terugkeren? Om kinderlokkers uit te sluiten betaald u nu slechts 3,99 euro per kwartaal voor een chtabox login.

iedereen kan zomaar een chatbox starten op msn , laten ze daar iets aan doen , ik heb al 2 jaar een chatbox op msn een gewone vrienden groep maar wel 18
om die kinderlokkers te ontlopen , er zijn veel mensen die veel vrienden gemaakt hebben via de chat het zijn echt niet allemaal slechte , de goeie moeten het met de slechte bekopen trouwens het chatten op msn is niet volledig gedaan er is al een omweg voor gevonden maar dan gewoon op de persoonelijke forums (sits) die bijna elke chatbox heeft op msn en ik vrees dat nu de beheerders van de chatboxen zelf minder controlle zullen hebben op de kinderlokkser

Het is niet MSN Messenger die weggaat, het is de Chat service van MS...

dus msn messenger gaat ook weg?
NEEEEEE alsjeblieft verzin een alternatief.....
Er zijn zoveel mensen die niet zonder msn kunnen
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Hoezo stoppen jullie?
Je weet zelf toch wel wie je toevoegt?!
Ik kan niet zonder msn!
Please laat het bestaan!

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-09-24T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.