NAI schikt aanklacht van aandeelhouders

Network Associates (NAI) heeft een rechtszaak, aangespannen door enkele aandeelhouders, geschikt voor zeventig miljoen dollar. De zaak ging om het oppompen van de aandelenkoers.

Een groep aandeelhouders had een klasse-rechtszaak aangespannen waarin de - deels voormalige - directie van NAI ervan werd beschuldigd de aandelenkoers in 2000 en begin 2001 kunstmatig te hebben opgepompt. Dit zou zijn gebeurd middels onfrisse en mogelijk illegale boekhoudpraktijken.
 
De aanklacht stelde dat de softwareleverancier investeerders heeft misleid door omzet in de boeken op te voeren zodra zijn producten waren geleverd aan distributeurs. Omzet zou pas geboekt moeten worden zodra de software is aangeschaft door eindgebruikers.
 
NAI liet eind 2000 al weten dat het zijn boekhouding wijzigde, dit na een audit door Price Waterhouse Coopers. Directievoorzitter en manager Bill Larson, president Peter Watkins en financieel directeur Prabhat Goyal stapten op naar aanleiding van dit boekhoudschandaal. De toen aangetreden president George Samenuk noemt de nu getroffen schikking een stap voorwaarts. "Wij willen zaken uit het verleden afsluiten en ons richten op toekomstige kansen."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-09-30T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.