DTO besteedt technisch it-beheer opnieuw uit

De Defensie Telematica Organisatie heeft opnieuw haar technisch beheer uitbesteed. Na een Europese aanbesteding is DTO in zee gegaan met Synstar, Infoproducts, Fujitsu Amdahl en Hewlett-Packard.

De aanbesteding bestond uit een aantal percelen. Het werkplekbeheer - DTO beheert 40.000 werkplekken (IBM, Dell, Toshiba) van het ministerie van Defensie - en het beheer van midrange Alpha- (DEC/Compaq) en HP-systemen is naar Synstar gegaan. Infoproducts heeft het beheer van de Intel-servers gekregen, Fujitsu Amdahl ondersteunt de Sun-machines en Hewlett-Packard houdt de Cicso-netwerkapparatuur in de gaten.
 
DTO blijft het functioneel beheer uitvoeren van de diverse platformen. "Er staan dus geen banen op de tocht", benadrukt Frank van Rees, verkoopdirecteur bij Synstar. Hij erkent dat de berichtgeving over het dienstencontract van Synstar binnen DTO tot vraagtekens heeft geleid. "Mensen dachten dat DTO al het beheer zou uitbesteden, maar het is feitelijk de voortzetting van de huidige situatie met opnieuw gekozen leveranciers. DTO doet zelf het functioneel beheer en brengt het technisch gedeelte, het sleutelen aan de systemen, onder bij derden."
 
Van Rees wil geen exacte waarde geven, maar meldt wel dat het driejarig contract met DTO meerdere miljoenen per jaar waard is.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-09-24T00:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.