Bedrijfsleven terughoudend met IP-telefonie

Slechts een handvol Nederlandse bedrijven maakt gebruik van 'voice over ip' (Voip), het bellen via internet. Volgens onderzoeksbureau Heliview maakt er maar 1 procent van de bedrijven gebruik van IP-telefonie.

Als reden om niet tot Voip over te gaan zegt 44 procent van de 800 ondervraagde bedrijven dat het huidige telecompakket volstaat. 22 procent geeft aan zich nog niet georiënteerd te hebben, 20 procent vindt het "geen volwaardig alternatief" en 14 procent zegt dat de investering te hoog is. Een kleine groep van 2 procent zegt eerst af te wachten hoe IP-telefonie bevalt bij andere bedrijven.
 
Volgens Heliview is de interesse onder grote bedrijven met meer dan 200 medewerkers voor IP-telefonie hoger. Drie jaar geleden maakte 4 procent van deze bedrijven er gebruik van, vorig jaar bleek dit gestegen naar rond de 8 procent. Van deze ondernemingen zegt ook 44 procent dat het huidige telecompakket volstaat. Van hen vindt echter 23 procent het een te grote investering en 17 procent vindt het geen volwaardig alternatief. Onder grote bedrijven is er wel nagedacht over de mogelijkheden van IP-telefonie, getuige het lage percentage van 3 procent van de bedrijven dat zegt zich nog te moeten oriënteren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-09-15T00:00:00.000Z Redactie Computable/Emerce
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.