Sun boekt zware financiële verliezen

Sun Microsystems heeft in zijn tweede kwartaal van het gebroken boekjaar 2003 een verlies van 2,28 miljard dollar geleden. De omzet bedroeg 2,9 miljard dollar. Marktanalisten hadden nog slechtre resultaten verwacht.

Het verlies is zo zwaar door enkele forse afschrijvingen. Die kwamen voort uit de overnames van Cobalt en Highground. Cobalt, leverancier van taakspecifieke servers met Linux, is in september 2000 overgenomen. Opslagspecialist Highground is in januari 2001 door Sun gekocht. De waardevermindering van deze overnames is goed voor 2,13 miljard dollar van het verlies, waarvan Cobalt alleen 1,6 miljard in beslag neemt.
 
Suns tweede kwartaal liep op eind december 2002 af. Het verlies was in dezelfde periode van het vorige boekjaar nog 99 miljoen dollar. Zonder de compensatie voor de waardedaling van de overnames en enkele andere afschrijvingen zou Sun uitkomen op een bescheiden winst van 10 miljoen dollar.
 
Het bedrijf gaf in september al een waarschuwing af dat het een forse afschrijving zou plegen vanwege de overgenomen bedrijven. Die zou mogelijk wel 2,2 miljard dollar bedragen. Hierdoor komt Sun nu beter uit dan analisten verwachtten. De omzet die vorig jaar nog op 3,1 miljard dollar lag, is met 6,2 procent gedaald.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-01-17T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.