Infineon voorzichtig optimistisch over toekomst

De Duitse chipfabrikant Infineon boekte over het eerste kwartaal van het gebroken boekjaar 2003 minder verlies dan over het voorgaande kwartaal.

Het nettoverlies kwam uit op 40 miljoen euro, vergeleken met 506 miljoen in het vierde kwartaal 2002. President en ceo Ulrich Schumacher is voorzichtig optimistisch over de toekomst van de chipindustrie. "Ik durf nog niet te spreken van een duidelijke marktverbetering, maar er zijn zeker tekenen dat de markt zich positief ontwikkelt. We zijn optimistisch over de toekomst en we verwachten een stabiele ontwikkeling in de vraag naar chips."
 
Infineon schrijft 1,52 miljard euro aan omzet bij in de boeken, dat is 10 procent meer dan het voorgaande kwartaal en zelfs 47 procent meer dan het eerste kwartaal van 2002. De stijging kwam vooral door de toegenomen vraag naar geheugenproducten en halfgeleiders die worden gebruikt in mobiele apparatuur.
 
In de cijfers is ook de omzet meegenomen van Ericsson Microelectronics, dat Infineon in september 2002 overnam.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-01-20T00:00:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.