AMD presteert financieel onder de maat

AMD heeft zijn financiële doelstellingen voor het vierde kwartaal niet gehaald. Het leed een verlies van 854 miljoen dollar. De omzet lag op 686 miljoen dollar.

Het verlies omvat ook de kosten voor de recente reorganisatie, waarbij tweeduizend banen zijn vervallen (http://www.computable.nl/artikels/buitlan2/i4702rtr.htm). Dit komt neer op 15 procent van het personeel. Zonder die afschrijving zou het verlies 235 miljoen dollar bedragen. In het vierde kwartaal in het voorgaande jaar lag het verlies op 15 miljoen dollar.
 
De omzet is 35 procent gestegen ten opzichte van het voorgaande kwartaal. Begin december stelde AMD zijn omzetverwachting naar boven bij (http://www.computable.nl/artikels/financi2/f5002sif.htm), naar ongeveer 700 miljoen dollar. Die verwachting heeft het wel waargemaakt.
 
Toch wist de chipproducent de verkoop van zijn processoren met 60 procent te verhogen. AMD voorspelt dan ook dat de inkomsten voor het eerste kwartaal gelijk of iets hoger zullen zijn. Daarnaast zegt het zijn verliezen te zullen beperken. De lancering van AMD's semi-64-bit Hammer-processoren in april moet nieuwe markten openleggen voor de Intel-concurrent.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-01-17T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.