'Nog geen CAO-akkoord bij EDS'

In tegenstelling tot berichten in de media is er nog geen cao-akkoord tussen ict-dienstverlener EDS en de vakbonden. De partijen beraden zich nog op het principe-akkoord dat ze 18 april sloten.

Er is nog geen sprake van een definitief akkoord over de cao bij automatiseerder EDS. Vrijdag 18 april sloten werkgever en vakbonden weliswaar een principe-akkoord, maar partijen moeten hun achterban nog raadplegen.

Vakbondsbestuurder Gerard van Hees van FNV Bondgenoten nuanceert zijn eerdere persbericht waarin hij stelt dat er een akkoord was bereikt over een loonsstijging van 3,25 procent. Toen schreef hij nog over een moeilijke bevalling, maar een mooie baby. "Het betreft een principe-akkoord dat door de werkgever nog intern wordt besproken. Pas op het moment dat het bedrijf akkoord is, zullen de vakbonden het cao-voorstel aan hun leden voorleggen. Met de vakantieperiode voor de boeg, wordt dat op zijn vroegst pas ergens in mei." Van Hees vertelt dat de werkgever niet blij was dat de media al over een akkoord spraken.

Voorbarig

Ook Maurice Limmen van Dienstenbond CNV is niet echt happy met de voorbarige berichtgeving. "We hebben wel het gevoel dat we dicht bij een akkoord zijn, maar het is nog niet definitief. De deal moet nog worden teruggekoppeld naar de achterban van de werkgever. Pas na goedkeuring van de werkgever leggen wij het voor aan onze leden." De vakbondsman wil niet zeggen wat de laatste struikelblokken in het cao-overleg zijn.

Bas Winckels, woordvoerder van EDS, bevestigt de status van de cao-onderhandelingen, al zegt hij dat er nog geen principe-akkoord is. "We zijn erg blij dat de onderhandelingen met de bonden in een zeer goede, prettige en constructieve sfeer verlopen en we zijn dan ook vol vertrouwen dat we over niet al te lange tijd meer details kunnen bieden. Het is echter nog net te vroeg om te spreken van een principe-akkoord."

Winckels voegt er aan toe dat het cao-voorstel zoals het er nu ligt, moet worden goedgekeurd door het internationale hoofdkantoor in Texas. "Uiteindelijk beslissen zij over de budgetten."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-04-25T11:00:00.000Z Diederik Toet