Getronics bezorgt KPN half miljard omzet

logo

Ict-dienstverlener Getronics heeft moederbedrijf KPN 515 miljoen euro omzet bezorgd. Dat blijkt uit de kwartaalcijfers van KPN.

De omzet van KPN is in Nederland het afgelopen kwartaal gestegen naar bijna 2,6 miljard euro, waarvan 515 miljoen afkomstig is van Getronics. Zonder de ict-dienstverlener, die in het najaar van 2007 werd overgenomen, groeide KPN's omzet nog geen procent.

In totaal bedroeg de winst voor belastingen in Nederland 877 miljoen euro, een groei van 2,1 procent. Inclusief de internationale activiteiten van KPN boekte het bedrijf een winst van ruim 1,2 miljard, dat is een stijging van 3,5 procent. Belangrijkste buitenlandse activiteiten zijn de telecomaanbieders E-Plus (Duitsland) en BASE (België).

In de zakelijke markt daalde de omzet met 35 miljoen euro. Dit komt voornamelijk door de overgang van traditionele diensten gebaseerd op IP. De omzet van ict-diensten viel lager uit, vooral omdat er in het laatste kwartaal van 2007 veel PABX-projecten zijn afgerond.. KPN verwacht dat de omzet zich in de loop van het jaar zal herstellen. Nieuwe diensten als Software Online, housing en hosting groeien sterk.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-04-29T15:06:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.