Infotheek opent tweede vestiging

Infotheek, leverancier van hardware en ict-diensten uit Leiden, opent een tweede vestiging in het Brabantse Leende bij Eindhoven.

Het Leidse Infotheek, leverancier van hardware en ict-diensten, opent een tweede vestiging in Leende, in de buurt van Eindhoven. Vanuit die vestiging wordt ondersteuning gegeven aan klanten in Brabant en Limburg.

Duco van Leenen, algemeen-directeur van het bedrijf: "Met de groei van Infotheek in de afgelopen jaren is een tweede vestiging in het zuiden van Nederland de juiste stap. We merken dat bedrijven behoefte hebben aan een ict-dienstverlener die hun taal spreekt en weet wat er in de regio speelt. Als de decentrale formule een succes blijkt, zullen filialen in de rest van Nederland volgen." Volgens Van Leenen speelt ook het aantrekken van lokaal talent een rol. Hij zegt in het zuiden van Nederland in vergelijking met de Randstad relatief gemakkelijk ervaren professionals te vinden.

Infotheek Groep biedt bedrijven tweedehands-hardware, nieuwe en voorlaatste modellen, die aansluiten bij de al aanwezige ict-apparatuur. Dat moet kostenbesparing opleveren en overcapaciteit van het pc-park voorkomen. Het klantenbestand bestaat vooral uit middelgrote en kleine bedrijven, overheden en onderwijs- en zorginstellingen.

Omzetgroei

Het bedrijf heeft ongeveer 200 medewerkers in dienst en boekte over 2007 een omzet van rond de 50 miljoen euro. Infotheek wil in 2008 een omzetgroei behalen van 8 tot 12 procent. Met de dalende prijzen van hardware betekent dat een stijging in volume (aantal eenheden) van 20 procent. Het bedrijf wil ook meer omzet halen uit aanvullende diensten, zoals netwerkdiensten en logistieke dienstverlening.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-05-07T10:08:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.