NXP brengt ontwikkelaars onder bij Mentor Graphics

Handen schudden

NXP Semiconductors en Mentor Graphics gaan samenwerken. De bedrijven krijgen toegang tot elkaars foutenanalysehulpmiddelen en ontwikkelaars van NXP worden tijdelijk ondergebracht bij Mentor Graphics.

NXP Semiconductors, voorheen onderdeel van Philips, gaat een samenwerkingovereenkomst aan met het Amerikaanse Mentor Graphics. De chipfabrikant krijgt toegang tot de foutenanalysehulpmiddelen TestKompress en YieldAssist. In ruil daarvoor maakt Mentor Graphics gebruik van NXP's Design for test (DFT) -technologie en wordt een groep NXP-ontwikkelaars tijdelijk ondergebracht bij het Amerikaanse bedrijf.

Om hoeveel ontwikkelaars het gaat en hoe lang de uitwisseling duurt, is niet bekendgemaakt. Mentor Graphics bouwt speciaal voor de samenwerking een nieuw onderzoekscentrum in de Duitse stad Hamburg.

Volgens René Penning de Vries, technisch directeur van NXP, is zijn bedrijf door de samenwerking in staat om sneller producten op de markt te brengen. Penning de Vries: "Doordat productiefouten eerder zijn opgespoord, ontstaat een hogere kwaliteitsstandaard."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-05-09T11:43:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.