BT wil datacenters verkopen aan HP

Handen schudden

BT wil zijn Britse datacenters verkopen aan HP. De overnamesom wordt geschat op 1,5 miljard pond (1,89 miljard euro). In ruil voor de datacenters krijgt BT de leiding over HP’s spraak- en datanetwerken.

BT wil zijn Britse datacenters verkopen aan HP. Dat meldt de krant Sunday Times. De global services-divisie van BT wil de netwerkdiensten voor zakelijke klanten vereenvoudigen. Daarbij hoort het afstoten van datacenters.

Als de verkoop doorgaat zullen 400 personeelsleden van het Britse bedrijf overstappen naar het Amerikaanse bedrijf. In ruil voor de verkoop van de datacenters zou BT de leiding in handen krijgen van de wereldwijde spraak- en datanetwerken van HP.

De Nederlandse Ben Verwaayen, aftredend algemeen-directeur, maakte het bedrijfsonderdeel global services tot een van de succesvolste divisies (meeste omzet) van BT. Om ook in de toekomst aan financiële verwachtingen te kunnen voldoen, moet er gesneden worden in de kosten.

Fusie

De leiding van beide bedrijven ontkent geruchten over een op stapel staande fusie tussen de Britse ict- en telecomreus en de Amerikaanse hardware- en dienstenleverancier.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-05-13T10:16:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.