Managed hosting door True

BT wil datacenters verkopen aan HP

 

Handen schudden

BT wil zijn Britse datacenters verkopen aan HP. De overnamesom wordt geschat op 1,5 miljard pond (1,89 miljard euro). In ruil voor de datacenters krijgt BT de leiding over HP’s spraak- en datanetwerken.

BT wil zijn Britse datacenters verkopen aan HP. Dat meldt de krant Sunday Times. De global services-divisie van BT wil de netwerkdiensten voor zakelijke klanten vereenvoudigen. Daarbij hoort het afstoten van datacenters.

Als de verkoop doorgaat zullen 400 personeelsleden van het Britse bedrijf overstappen naar het Amerikaanse bedrijf. In ruil voor de verkoop van de datacenters zou BT de leiding in handen krijgen van de wereldwijde spraak- en datanetwerken van HP.

De Nederlandse Ben Verwaayen, aftredend algemeen-directeur, maakte het bedrijfsonderdeel global services tot een van de succesvolste divisies (meeste omzet) van BT. Om ook in de toekomst aan financiële verwachtingen te kunnen voldoen, moet er gesneden worden in de kosten.

Fusie

De leiding van beide bedrijven ontkent geruchten over een op stapel staande fusie tussen de Britse ict- en telecomreus en de Amerikaanse hardware- en dienstenleverancier.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2550776). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×