Winstmarges Ordina staan onder druk

Ict-dienstverlener Ordina heeft in de eerste helft van dit jaar last van druk op zijn winstmarges. Het bedrijf zegt een grotere inspanning te moeten leveren om opdrachten binnen te halen. Ook het opstarten van nieuwe opdrachten drukt de productiviteit. De financiële verwachtingen over heel 2008 blijven gehandhaafd.

Ict-dienstverlener Ordina heeft in de eerste helft van 2008 last van druk op de winstmarges. Het binnenhalen van nieuwe opdrachten kost meer inspanning en het starten van nieuwe opdrachten drukt de productiviteit.

Ordina voorspelt dat de omzet in de eerste helft van dit jaar bovengemiddeld zal groeien ten opzichte van de eerste helft van 2007. Voor heel 2008 houdt het bedrijf vast aan zijn in maart uitgesproken verwachting dat de omzet ten minste met tien procent zal toenemen.

Grote opdrachten

De automatiseerder haalde de afgelopen periode een aantal grote opdrachten binnen. Na aanbesteding zijn contracten gesloten met onder andere de Immigratie en Naturalisatiedienst (IND) en het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Eerder kondigde Ordina aan omzetgroei te willen behalen door overnames.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-05-14T11:41:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.