OPTA geeft spammers half miljoen euro boete

OPTA heeft twee Nederlandse bedrijven hoge boetes opgelegd voor het versturen van spam. Het ging om mails voor thuiswerk. Geïnteresseerden moesten een duur 0900-nummer bellen en werden vervolgens lang aan de lijn gehouden.

De Onafhankelijke Post en Telecommunicatie Autoriteit (OPTA) heeft twee Nederlandse bedrijven een boete opgelegd van in totaal 510.000 euro. De twee bedrijven zouden spam hebben verstuurd. Het is de hoogste boete die Opta ooit heeft opgelegd voor het versturen van spam.

Het gaat om de bedrijven Abodata en H.P.T. Development. Onder de naam Thuiswerkcentrale boden de twee bedrijven ongevraagd thuiswerk aan via e-mail. Geïnteresseerden moesten vervolgens een duur 0900-nummer bellen om te reageren. Bellers stonden vervolgens minutenlang in de wacht of werden zo lang mogelijk aan de lijn gehouden om zoveel mogelijk gesprekskosten te genereren.

Eerdere waarschuwing

OPTA waarschuwde de bedrijven al eerder. Zij gingen echter gewoon door met de activiteiten en stuurden nog minstens 4,5 miljoen spammails. Chris Fonteijn, voorzitter van OPTA: "Als je na een waarschuwing doorgaat met het lastigvallen van consumenten met ongevraagde e-mails, dan kun je een zware boete verwachten. Dit is dan ook de hoogste boete die OPTA tot nu toe voor het overtreden van het spamverbod heeft opgelegd."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Goed idee ,, deze lui zijn behalve schuldig aan spammen ook aan een vorm van oplichting, hopelijk worden ze veroordeeld en echt geplukt vind dit zo'n akelige manier om mensen te bedonderen.

Maar nu was dit het bedrijf dat spamde voor hun product, ze zouden bij spamklachten de bedrijven om wiens producten het gaat moeten aanpakken, als ze geen opdrachten meer krijgen valt er minder te verdienen en houd het eens of is het geen probleem meer

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-05-19T10:25:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.