ICT-vrouwen verenigen zich

Vrouwen die in de ict-branche werken hebben zich verenigd in belangenorganisatie WomeninIT. Het vrouwennetwerk wil jonge vrouwen warm maken voor een baan in de ict en hoopt dat ict-vrouwen een actievere rol gaan spelen op seminars en in de media.

Vrouwen die werken in de ict-branche hebben zich verenigd in WomeninIT. De belangenorganisatie voor vrouwen in de ict-branche werkt samen met VHTO, het landelijk expertisebureau meisjes en vrouwen in bèta en techniek en het Platform For Professional Women Networks.

De organisatie wil jonge vrouwen warm maken voor een baan in de ict. De huidige vrouwen in het vak dienen als rolmodel. Daarnaast wil de belangenorganisatie talentvolle ict-vrouwen de gelegenheid bieden om te netwerken, hun kennis en ervaring te delen en elkaar te stimuleren in de ontwikkeling van hun loopbaan.

Actieve rol

De organisatie wil dat vrouwen een actieve rol spelen bij seminars, opleidingen en uitingen in de media. Via een webenquete kunnen vrouwen aangeven op welke punten ze hopen dat de belangenorganisatie zich richt.

Initiatiefneemster Symonne Swaag : "We zijn met een aantal enthousiaste vrouwen bezig het netwerk vorm te geven. Via een webenquête kunnen vrouwen aangeven op welke punten ze hopen dat de belangenorganisatie zich richt."
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Waar kan ik me aanmelden?

Een vrouw in de IT pakt dan toch direct google erbij ;)

http://www.womeninit.nl/

MiMa

Een zoveelste initiatief waarvan ik mij afvraag of dit werkt, afzonderen of participeren. Leuk dat er een initiatief is van vrouwen om andere vrouwen te motiveren, dit zouden organisaties, waar deze vrouwen werken, moeten signaleren... Kunnen alleen vrouwen zich aanmelden of zijn ook mannen die dit initiatief steunen welkom? Elk initiatief dat professionalisering van de IT als doel heeft steun ik... ik zie de uitnodiging graag tegemoet.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-05-20T11:40:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.