Nederland organiseert conferentie geo-informatie

Nederland is in 2009 het gastland van de elfde internationale GSDI-conferentie, een wetenschappelijke conferentie over geo-informatie infrastructuren. Met de ondertekening van een contract tussen Geonovum en de GSDI Association is het officiële startsein gegeven voor de organisatie van de bijeenkomst.

In 2009 wordt in Nederland de elfde internationale GSDI-conferentie georganiseerd. GSDI staat voor Global Spatial Data Infrastructure, het is een internationale vereniging voor geo-informatici. De vereniging bevordert internationale samenwerking op het gebied van geo-informatie infrastructuren. Geonovum is een organisatie die namens de Nederlandse overheid zorgt voor een betere toegankelijkheid van geo-informatie.

Wetenschappers, studenten, technici en beleidsmedewerkers van over de hele wereld richten zich tijdens de conferentie op zowel internationale, als specifiek Europese en Nederlandse ontwikkelingen op het gebied van geo-informatie.

De organisatie van de elfde editie van de conferentie wil bruggen slaan tussen landen, geo-informatie infrastructuren, oude en nieuwe toepassingsgebieden en gebruikers. De organisatie roept wetenschappers op wetenschappelijke artikelen in te sturen. Die publicaties worden op de website van de organisatie geplaatst. De conferentie vindt plaats in Rotterdam en duurt van 15 tot en met 19 juni 2009.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-05-22T11:06:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.