Microsoft voorzichtig over verkoopcijfers

Microsoft liet zich gisteren tegen financieel analisten in New York terughoudend uit over toekomstige verkoopcijfers. Het verwacht enige moeite te krijgen om die cijfers op het niveau van de afgelopen jaren te houden.

Cfo John Connors laat weten dat de winstgroei over het komende fiscale jaar waarschijnlijk niet in de buurt komt van dat van de afgelopen jaren. Het bedrijf wil de kosten de komende tijd beter in de gaten houden, waardoor het zijn winst waarschijnlijk wel boven het huidige niveau kan laten uitkomen. "We zien wel een toename in it-uitgaven", aldus Connors. "Maar we verwachten niet meer het niveau van de negentiger jaren."
 
Tijdens de bekendmaking van de jaarcijfers vorige week, liet Microsoft een diepere dip zien dan verwacht bij de 'onverdiende winst', het geld dat gerekend wordt voor software die over verscheidene jaren wordt uitgegeven als onderdeel van een licentie-overeenkomst. De dip is volgens de softwarereus voornamelijk te wijten aan het stoppen van een van zijn omvangrijke licentieprogramma's, Upgrade Assurance. Dat programma was goed voor 1,1 miljard dollar van de totale omvang van negen miljard dollar aan 'onverdiende winst'.
 
Microsoft moet nog een andere uitdaging onder ogen zien, aldus Connors. Namelijk dat de volgende Windows-versie, Longhorn, pas over een aantal jaar uitkomt. "We moeten flink wat producten verkopen tussen nu en Longhorn. Volgens ons moet dat lukken."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-01-29T00:00:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.