Tie Holding staat eindelijk op winst

Tie Holding heeft voor het eerst sinds de beursgang in 2000 netto-winst behaald. De winst kwam over het fiscale eerste kwartaal kwam bij een dalende omzet uit op 122.000 euro.

De integratie-softwarespecialist denkt ook over geheel 2004 winst te maken. Toch is het niet alleen goud dat er blinkt. Het bedrijf kampt namelijk met een negatief eigen vermogen van 7,6 miljoen euro. Ook is de toekomst voor de lange termijn nog niet veiliggesteld.
 
Tie, dat in 1987 werd opgericht, zag de omzet in het eerste kwartaal dalen tot 2,1 miljoen euro. Dat is een daling van maar liefst 36 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Directeur Dick Raman is toch tevreden over de operationele gang van zaken binnen het bedrijf: "In september 2003 hebben we ons als doel gesteld om Tie weer goed op de rails te krijgen en een positief netto-resultaat te behalen. Dit hebben we bereikt in het eerste kwartaal. We zien een groeiende belangstelling voor de producten en diensten. Hierdoor moeten we in staat zijn om onze omzet te vergroten zodra de marktomstandigheden verbeteren."
 
Verder zegt hij de toekomst op de lange termijn veilig te willen stellen door de langlopende schulden zo veel mogelijk terug te dringen. De discussie daarover met schuldeisers duurt onverminderd voort. Het bedrijf uit Hoofddorp heeft nog een langlopende schuld van 3,1 miljoen euro. Het terugdringen daarvan zal waarschijnlijk gebeuren door uitgifte van een obligatielening en nieuwe aandelen. De kaspositie was aan het eind van het eerste kwartaal 233.000 euro.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-02-05T00:00:00.000Z Redactie Computable/Emerce


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.