Computable maakt genomineerde CIO's bekend

Computable Awards 2007 Do

Zangeres Do zorgde voor een muzikale noot tijdens de uitreiking van de Computable Awards 2007

De genomineerden voor de Computable Award Cio van het Jaar 2008 zijn bekend. Genomineerd zijn Egbert Dijkstra (Albert Heijn), Joyce van der Est (ASN Bank), Willem van Groenland (Bol.com), Louis Luijten (NXP) en Gerd Tjerkstra (UWV).

Egbert Dijkstra is directeur Business Intelligence bij Albert Heijn. Hij is genomineerd voor zijn rol in de bedrijfsbrede invoering van bi-toepassingen bij de supermarktketen. De gebruikte oplossingen zijn innovatief en hebben betrekking op veel bedrijfsprocessen.

Ook Joyce van der Est krijgt van Computable een nominatie. Van der Est is cio en coo bij ASN Bank en beslist onder meer over de duurzame inzet van ict. De bank heeft eigen ict-medewerkers maar gebruikt ook enkele belangrijke automatiseringsonderdelen van moederorganisatie SNS Bank. Desondanks behoudt Van der Est grote mate van onafhankelijkheid. Bovendien is zij als cio gemakkelijk toegankelijk voor de ict-medewerkers en -leveranciers.

Nieuw platform

Willem van Groenland krijgt een nominatie voor de Computable Award Cio van het Jaar 2008 voor zijn werk bij Bol.com. Onder zijn leiding ontwikkelde de webwinkel in eigen beheer een nieuw platform met een ordersysteem, productendatabase en klantenservicesysteem. De systemen zijn op innovatieve wijze aan elkaar gekoppeld waardoor bedrijf en klanten gemakkelijk en snel inzicht krijgen in prijzen, beschikbaarheid en levertijden van de producten.

Chief information officer Louis Luijten, van NXP, wordt ook genomineerd voor een award. Mede onder zijn leiding besloot de chipproducent tot het uitbesteden van het beheer van de erp- en crm-systemen. Voor honderd miljoen dollar neemt de Indiase dienstverlener Tata dat op zich. NXP volgt daarmee de trend van multi-sourcing waarbij zowel opdrachten dichtbij als ver weg worden uitbesteed. De uitbesteding moet NXP slagvaardiger maken ten opzichte van grote Aziatische concurrenten omdat de chipmaker zich volledig kan richten op zijn kerntaken.

De vijfde cio die Computable nomineert is Gerd Tjerkstra. Hij is werkzaam bij uitkeringsinstantie UWV, die na een fusie van vijf organisaties meer inzicht wilde hebben op de hele procesketen. Onder leiding van Tjerkstra koos UWV voor een hosted business intelligence oplossing, dat onder meer goed inzicht biedt in de planning van keuringsartsen, juristen en medewerkers. Mede hierdoor is de doorlooptijd van beroeps- en bezwaarprocedures met 40 procent teruggebracht. Bovendien verwacht de organisatie dat het aantal te behandelen zaken vermindert door actief voorlichting te geven over de procedures.

Lezers en bezoekers

De vijf cio's zijn voor de award genomineerd door de redactie van Computable, die zich daarbij baseerde op suggesties van lezers van het weekblad Computable en bezoekers van de website Computable.nl.

De uiteindelijke winnaar van de award Cio van het Jaar 2008 wordt bepaald door de bezoekers van Computable.nl. Vanaf begin juni begint het stemmen voor de Computable Awards. Tijdens een feestelijke avond op donderdag 23 oktober 2008 wordt de winnaar bekendgemaakt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures bij UWV

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-05-30T07:54:00.000Z Diederik Toet


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.