JTC wil interoperabiliteit Java tools verhogen

Sun, Oracle en BEA Systems hebben de 'Java Tools Community' (kortweg JTC) opgericht. Deze moet de interoperabiliteit van de verschillende Java tools verhogen, zodat het Java-platform meer ontwikkelaars trekt.

De nieuwe organisatie wil samenwerken met de Java Community Process (JCP), de door Sun geleide vereniging voor Java-standaarden. Door Java tools van verschillende producenten beter op elkaar af te stemmen moet ontwikkelen in Java eenvoudiger worden. Dat is ook nodig omdat Java als ontwikkelplatform veel concurrentie krijgt van .Net, de ontwikkelomgeving van Microsoft.
 
Naast oprichters Sun, Oracle en BEA Systems, omvat de Java Tools Community ook Compuware, Embarcadero Technologies, Iopsis Software, Jetbrains, Quest Software, SAP en SAS Institute. Opvallend is wel dat twee van 's werelds grootste Java-verkopers, Borland en IBM, geen lid zijn van de JTC. De vraag is dan ook in hoeverre de nieuwe organisatie haar doelstellingen kan bereiken.
 
Borland wil niet afwijken van het eigen 'PrimeTime' ontwikkelraamwerk. Ook IBM staat naar eigen zeggen wel open voor gesprekken met de JTC-leden, maar wil zich zelf concentreren op zijn ontwikkelframework 'Eclipse'. Met Eclipse kan de ontwikkelaar via eenzelfde interface werken met allerlei tools voor verschillende programmeertalen. IBM heeft de code van Eclipse vrijgegeven aan de open source-gemeenschap.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-01-07T00:00:00.000Z Redactie Computable/Data News
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.