Belgacom topman aan de kant gezet

Jean-Claude Vandenbosch, president van de Belgacom wireline divisie, is tot ieders verrassing aan de kant gezet door ceo Didier Bellens. Die zoekt nu een externe opvolger.

Met Vandenbosch verliest Belgacom een charismatische en flamboyante topmanager. Hij was tien jaar ceo van HP België, leidde gedurende anderhalf jaar gsm-operator KPN Orange (nu Base) en werd door toenmalig Belgacom ceo John Goossens in mei 2001 aangetrokken om de wireline divisie te leiden.
 
Vandenbosch slaagde erin om van breedband adsl een succesverhaal te maken. België staat wereldwijd in de top vijf van landen met de grootste breedbandpenetratie. In 2002 boekte zijn divisie een omzet van 2,69 miljard euro en volgens de laatste gegevens zijn de inkomsten zelfs gestegen. Zijn vertrek komt dan ook als een verrassing.
 
Voor zijn vertrek wordt in de persmededeling geen reden opgegeven. Het verhaal dat er persoonlijke problemen waren binnen zijn team wordt intern door sommige bronnen als nonsens afgedaan. Vandenbosch wist als geen ander zijn medewerkers te enthousiasmeren. Didier Bellens zou de beslissing op eigen initiatief genomen hebben en heeft Scott Alcott aangeduid als interim topman van de wireline divisie. Alcott is tevens verantwoordelijk voor de groepstrategie.
 
Om interne ambities de mond te snoeren, is meteen aangekondigd dat er uitgekeken wordt naar een externe kandidaat. Met een voorziene beursgang in maart zou die benoeming niet te lang op zich mogen laten wachten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-01-19T00:00:00.000Z Redactie Computable/Data News