Eclipse wordt non-profit organisatie

Het Eclipse-project valt uit handen van IBM. Op de Eclipse-conferentie die komende maand in Anaheim, Californië, wordt gehouden, wil het consortium een herstructurering naar een non-profit-organisatie bekendmaken.

Er is een nieuwe raad van bestuur gevormd en een nieuw organisatiemodel gemaakt, dat andere bedrijven in de industrie moet aanmoedigen om ook deel te nemen aan het project. Als onderdeel van de herorganisatie zal IBM'er Skip McGaughey, nu nog directeur van het consortium, zijn positie verlaten. De komende weken kiezen de leden een nieuwe directeur, iemand die niet van IBM komt, aldus McGaughey.
 
IBM is in de nieuwe structuur ook niet langer de voornaamste financier van Eclipse. De organisatie moet gaan draaien op bijdragen van commerciële leden die tussen de vijfduizend en 250 duizend dollar per jaar moeten liggen.
 
IBM lanceerde het Eclipse-project twee jaar geleden met de hoop dat het de basis zou gaan vormen voor een industriestandaard, open source Java ontwikkelplatform. Onder meer Borland, Oracle en SAP gingen mee in het project, maar tot nu toe is het nog niet gelukt om Bea Systems of Sun Microsystems te strikken. Sun flirtte vorig jaar met het idee, maar trok zich terug uit besprekingen omdat het geen overeenstemming kon bereiken met de directie van Eclipse.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-01-22T00:00:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.