Gartner: Servermarkt zit weer in de lift

De servermarkt kende over 2003 een enorme opleving waarbij de leveringen in het laatste kwartaal met 25 procent groeiden.

In het laatste kwartaal van 2002 werden 1,28 miljoen servers wereldwijd uitgeleverd, over datzelfde kwartaal vorig jaar waren dat er 1,59 miljoen. Over het gehele jaar groeiden de serverleveringen met 20 procent, aldus Gartner.
 
De servermarkt heeft het economische tij lange tijd tegen gehad, hoewel de levering van servers nooit helemaal stil is komen te liggen. De getroffen bedrijfstak begint nu weer licht aan het einde van de tunnel te zien. HP blijft de markt aanvoeren met 462 duizend uitgeleverde servers over afgelopen jaar. Dell is nummer twee met 319 duizend stuks en IBM sluit de top-drie met 274 duizend servers.
 
Gartner maakte geen omzet- en winstcijfers over de servermarkt bekend, waardoor een wat completer beeld van de markt gevormd had kunnen worden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

U heeft gelijk wat betreft uw opmerking. De cijfers kloppen wel, maar het betreft hier geen dollars of euro's. Genoemde getallen zijn de hoeveelheden uitgeleverde machines. Het bericht is dan ook inmiddels aangepast. Onze excuses
Redactie Computable

Vraag aan de redactie: Gaat het hier om de nederlandse markt of de wereldwijde markt (dollar zou aangeven wereldwijd, maar bedrag is dan erg laag, is het miljoen of miljard), er lijkt een inconsistentie te zitten tussen de aantallen die genoemd worden en de bedragen die genoemd worden: graag uw toelichting. r de bruijn

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-01-29T00:00:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.