Microsoft werft onder Borland-ontwikkelaars

Top-ontwikkelaar Blake Stone van Borland heeft van Microsoft een aanbod gekregen "dat ik niet kan weigeren". Ook chief scientist en architect Chuck Jazdzewski verruilt Borland voor Microsoft.

Veel Borland-ontwikkelaars vinden uiteindelijk hun weg naar Microsoft. Zo stond Anders Hejlsberg, die Delphi ontwikkelde voor Borland, aan de wieg van C# bij Microsoft. In 1997 spande de toenmalige Borland-ceo Del Yocam een proces aan tegen Microsoft inzake oneerlijke competitie en het weghalen van ontwikkelaars bij het bedrijf, zoals Hejlsberg. Volgens de aanklacht bood Microsoft in dertig maanden meer dan dertig Borland-ontwikkelaars een baan aan. In 1999 werd de zaak geschikt waarbij Microsoft 25 miljoen dollar in Borland investeerde.
 
Blake Stone zal vanaf 6 februari bij de softwaregigant uit Redmond aan het werk gaan. Zijn plaats wordt bij Borland opgevuld door een team van chief scientists.
Chuck Jazdzewski werkte jaren aan Borlands Delphi-technologie en sluit zich nu aan bij Microsofts Avalonteam (Avalon is de presentatielaag binnen Longhorn).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Wat nu met Borland gebeurt is als een museum met onvervangbare kunst schatten die vleugel voor vleugel langzaam afbrand. Citaat uit de bijbel: God forgive them because they dont know what they are doing.

Ach joh, maak je niet dik; ik ben geen techie, (wil en ) zal het nooit worden en heb een gruwel aan alles wat cryptisch is (politics/politiek daag me uit) maar één ding: they're done, the game is over and right now they're entering the realm of competition and reality. Laat ik het maar niet vertalen in het Nederlands dan wordt het zo plat, zo dichtbij, haast banaal en...
(down to earth)... sorry. Oh ja, zag je kort geleden nog advokaat voor de duvel spelen bij deze link http://www.computable.nl/artikels/buitlan4/i0604sek.htm . So let's play/Okee, gaan met die banaan.

Nog even en ook de laatste goede programeeromgeving zal worden ingelijft bij M$ en een langzame dood sterven. M$ is niet in staat een fatsoenlijke omgeving te creeren en dus door de concurrentie dood te schieten zijn ze de enige die overblijven. Kun je niet meer vergelijken en zien hoe #$%$ Visual Rotzooi is...

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-02-02T00:00:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.