SCO verhoogt eis IBM naar 5 miljard dollar

SCO verhoogt de schadevergoeding die het van IBM eist van 3 miljard naar 5 miljard dollar. Dit vanwege het vermeende overhevelen van Unix-technologie naar Linux.

Eind vorige week breidde de Unix-erfgenaam zijn aanklacht al uit met een claim die auteursrechten betreft (http://www.computable.nl/artikels/buitlan4/i0704sin.htm). De juristen van SCO lieten al weten meerdere uitbreidingen te overwegen. De oorspronkelijke aanklacht betrof contractbreuk, verwijzend naar de Unix-licentie-overeenkomst tussen de twee ict-bedrijven, en schending van handelsgeheimen. SCO maakt ook gewag van mogelijke inbreuk op patenten.
 
SCO verhoogt met de nu gedane toevoeging, die twee vermeende misstappen van IBM omvat, de reeds ingediende schade-eis van 3 miljard met nog eens 2 miljard dollar. In eerste instantie eiste SCO 'slechts' 1 miljard.
 
Ondertussen reageren advocaten van IBM verheugd op SCO's aanklachtswijziging. De nieuwe nadruk op auteursrechten zou aantonen dat de claim van handelsgeheimen geen stand houdt. "SCO laat de claims vallen dat IBM zijn handelsgeheimen heeft geschonden. Het erkent daarmee dat het geen bewijs heeft dat IBM op oneigenlijke wijze code van Unix System V heeft vrijgegeven."
 
Volgens de IBM-juristen komt de zaak nu simpelweg neer op een conflict over het vrijgeven van code uit IBM's Unix-varianten AIX en Dynix/PTX (afkomstig van het overgenomen Sequent). SCO claimt dat die twee besturingssystemen als afgeleide van het oorspronkelijke Unix ook onder de licentie-overeenkomst vallen. IBM bestrijdt dit dus.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Leuk artikel van Prof. Eben Moglen; gaat mede over de strijd tussen Novell en SCO over de transfer van de auteursrechten. 't Komt er op neer dat wie die copyrights ook maar mag hebben; SCO geen poot heeft om op te staan: http://www.osdl.org/docs/osdl_eben_moglen_third_statement.pdf

SCO moet nu eindelijk eens ophouden met dit soort 'geneuzel om niks',
het was hun laatste red-middel om uit de rooie cijfers te komen en
die hebben ze mooi verspeelt....
-
SCO staat zeker voor:
Sukkels Concureren Open.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-02-09T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.