Corel stapt uit markt voor webdiensten

Met de verkoop van de Xmetal-divisie maakt Corel een eind aan haar activiteiten op de markt voor webdiensten. Dit meldt het Amerikaanse CRN.

Volgens Amish Mehta, ceo van Corel, stelt de verkoop van Xmetal het bedrijf in staat om zich verder te concentreren op desktopproducten, de grafische software Coreldraw en de Wordperfect Office-suite.
 
Corel kocht Xmetal in 2001 met de overname van Softquad Software, maar kan niet voldoende klanten vinden voor de bedrijfstak om de concurrentie op het gebied van XML-tools aan te gaan. Xmetal levert software voor het schrijven van code en maakt gebruik van XML (extensible markup language) voor het definiëren van data-elementen op een webpagina en het maken van documenten voor zakelijke interactie.
 
XML is de spil van veel webdiensten dankzij een aantal nieuwe specificaties voor het ontwikkelen van applicaties die via internet met elkaar kunnen communiceren door middel van gestandaardiseerde interfaces. De vraag naar op zichzelf staande XML-software is echter de laatste jaren afgenomen omdat de aanbieders van volledig geïntegreerde ontwikkelomgevingen, zoals IBM, Borland, Sybase, Sun Microsystems en Microsoft, de code in hun pakketten hebben opgenomen.
 
Details van de overeenkomst, die naar verwachting in de komende dagen afgerond zal worden, werden niet bekend gemaakt. Beide bedrijven zijn niet beursgenoteerd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-02-10T00:00:00.000Z Redactie Computable/CRN


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.