Managed hosting door True

Nokia koopt Psions aandelen in Symbian

De Finse telecomreus Nokia koopt de aandelen van Psion in Symbian, het consortium rond het gelijknamige mobiele besturingssysteem.

Nokia zelf zegt Psions aandelen in Symbian te willen overnemen, omdat het veel vertrouwen heeft in het Symbian-besturingssysteem als belangrijk platform voor geavanceerde mobiele toestellen. In ruil voor zijn Symbian-aandelen krijgt Psion van Nokia een vast bedrag van 137,1 miljoen euro plus 1,23 euro voor elk Symbian-bestuurd toestel dat wordt verkocht in 2004 en 2005. Nokia schat dat zijn belang in Symbian door de aandelentransfer zal stijgen van 32 procent tot ruim 63 procent.
 
Nokia benadrukt dat Symbian net als vroeger een onafhankelijke organisatie blijft. De onderneming is een van de stichters van Symbian, maar volgens sommigen heeft Nokia (ook vroeger al) te veel invloed binnen de organisatie. De transactie van de aandelen moet eerst nog worden goedgekeurd door de mededingingsautoriteiten en door de aandeelhouders van Psion.
 
Psion, dat zich een paar jaar geleden heeft afgekeerd van de pda-markt, wil zich naar eigen zeggen gaan toeleggen op de ontwikkeling van Psion Teklogix. In november vorig jaar waren er nog geruchten over een mogelijke overname van Psion door Nokia.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-02-10T00:00:00.000Z Redactie Computable/Data News
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.