Managers vinden ICT-projecten steeds succesvoller

Ict-projecten worden vaker succesvol afgerond dan voorgaande jaren. Uit de ict-barometer van Ernst & Young blijkt dat het grootste deel van de ict-projecten net zo succesvol is als de jaren ervoor. Dat projecten niet succesvol zijn komt doordat de toepassing niet voldoet aan de wensen en eisen van de business. Vooral de invoering van HRM-systemen leidt tot problemen.

Een kwart van de managers vindt dat ict-projecten in hun bedrijf succesvoller zijn verlopen dan voorgaande jaren. Het grootste deel van de projecten is net zo succesvol als het jaar ervoor. 13 procent van de projecten is minder succesvol. Dat zijn de belangrijkste bevindingen in de ict-barometer van Ernst & Young. Projecten die te maken hebben met de invoering van een crm- of hrm-systeem zijn het minst succesvol. Office- en systeemmigraties verlopen het beste.

Het niet voldoen aan de verwachtingen en eisen van de business wordt door 36 procent van de respondenten genoemd als reden voor het mislukken van een project. Bij 29 procent van de ondervraagden lopen de projecten uit en wordt dit als reden genoemd dat het project niet helemaal succesvol is. Andere genoemde oorzaken zijn dat de toepassing niet werkt door technische problemen of door problemen in de organisatie. Problemen met de projectleider of leverancier komen niet vaak voor.

Nieuwe besturingsystemen

Voor het eerst sinds zeven jaar staat de invoering van nieuwe besturingssystemen niet meer in de top van uitgevoerde ict-projecten. Na de invoering van nieuwe salarissystemen staat de implementatie van nieuwe besturingssystemen nu op de laatste plaats in de rangorde. "Of men is gewoon tevreden met het huidige besturingssysteem, of er is een sterk afgenomen interesse in de voordelen of verbeteringen van nieuwe systemen", zegt Jacob Verschuur, directeur van Ernst & Young ICT Leadership.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-06-03T12:31:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.