Palmsource verlegt focus naar smartphones

Palmsource verlegt haar focus van handheld-computers naar smartphones (intelligente telefoons)in navolging van vraag in de markt. Dat meldt het Amerikaanse persbureau AP.

Volgens Associated Press reageert Palmsource, leverancier van het Palm besturingssysteem voor handheld-computers, op een dalende vraag naar pda's en een toenemende vraag naar smartphones. Het persbureau baseert zich hierbij op cijfers van IDC, die aantonen dat de vraag naar pda's zonder telefoniefunctionaliteit met 18 procent gedaald is in 2003.
 
Palmsource gaat zich daarom richten op apparatuur die zowel spraak als datacommunicatie afhandelt. Hiermee gaat het de concurrentie aan met het Symbian-besturingssysteem van Nokia en de Windows-versie voor smarphones van Microsoft.
"We zijn al heel lang actief in dit marktsegment en we maken het nu officieel dat dit voor ons een kerngebied is", zegt Dave Nagel, ceo van Palmsource. "We zetten alles in wat we in huis hebben om marktaandeel te winnen."
 
De onderneming blijft naast een nieuw besturingssysteem voor smartphones, dat de naam Cobalt meekreeg, ook het Palm OS 5-besturingssysteem voor pda's, waarvan afgelopen dinsdag de nieuwe naam Palm Garnet bekend werd gemaakt, ondersteunen. "Twee versies van hetzelfde platform staan ons toe om een bredere markt te ontwikkelen dan we met ieder op zich hadden kunnen doen", aldus Nagel.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-02-11T00:00:00.000Z Redactie Computable/CRN
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.