Rechtszaak moet overname EDS blokkeren

vrouwe justitia rechter rechtszaak rechtbank

Aandeelhouders van EDS proberen via een rechtszaak de overname van het bedrijf door HP te blokkeren. Ze vinden dat de EDS-directie hen onvoldoende heeft betrokken bij de overnamebepalingen.

Het Amerikaanse pensioenfonds Intermountain Ironworkers Trust Fund, aandeelhouder van EDS, wil met een rechtzaak de overname door HP blokkeren. De aandeelhouders voelen zich benadeeld door de overnamebepalingen die EDS heeft gesloten met HP. Het grootste struikelblok is het overnamebod van 25 dollar per aandeel waarmee de EDS-directie heeft ingestemd. De aandeelhouders willen meer geld voor hun aandelen. Ook een afspraak waarin staat dat EDS 375 miljoen dollar aan HP betaalt als de overname niet doorgaat, is de leden van het pensioenfonds in het verkeerde keelgat geschoten.

De aandeelhouders voelen zich buitengesloten bij de onderhandelingen en besluitvorming rond de overname. Ze vinden dat de EDS-directie onvoldoende naar hen heeft geluisterd. Het is nog niet bekend wanneer de rechtzaak dient.
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures bij EDS

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-06-03T16:30:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.