Middelgrote bedrijven motor West-Europese markt

De West-Europese budgetten voor it schieten omhoog dankzij de middelgrote ondernemingen. Dat zegt marktanalist IDC in een nieuw onderzoeksrapport.

Volgens IDC's laatste voorspellingen voor de it-bestedingen in de West-Europa, zullen de budgetten vooral groeien in de middelgrote bedrijven, eerder dan in de kleine en de grote ondernemingen. In 2004 zullen die middelgrote ondernemingen, volgens IDC de bedrijven die tot 499 werknemers tellen, goed zijn voor meer dan de helft van het totale it-budget in West-Europa. Bedrijven met 500 tot 999 werknemers zullen 14 procent voor hun rekening nemen, terwijl de ondernemingen met meer dan 1000 werknemers 33 procent van het West-Europese it-budget zullen vertegenwoordigen.
 
De kleine bedrijven blijven volgens IDC zeker op korte termijn nog met een groeiachterstand kampen, terwijl de echt grote ondernemingen pas in 2006 weer voor de hoofdmoot van het totale it-budget zorgen. "De middelgrote ondernemingen zullen naar verwachting het voordeel hebben van een meer stabiele financiële situatie en lage rente. Bovendien groeit bij hen de erkenning van de waarde die it kan toevoegen aan hun bedrijf", zegt Giuliana Folco van IDC.
 
De marktanalist raadt de it-leveranciers dan ook aan om voldoende aandacht te besteden aan de middelgrote bedrijven, met aangepaste marktstrategieën en oplossingen, en door efficiënte partners en distributiekanalen te zoeken om dat marktsegment te bereiken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-02-17T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.