Stijn Bijnens eist Ubizen-aandelen terug

Na Concentra eist nu ook Stijn Bijnens, de oprichter van Ubizen, zijn aandelen terug van het financiële consortium Ubidco.

De hoofdaandeelhouders van Ubizen, Concentra, het management onder leiding van Stijn Bijnens en de KU Leuven, hebben samen 38,17 procent van de onderneming in handen, maar ze brachten hun belang in in het openbare bod van Ubidco. Ze gaven het financiële consortium van Apax Partners, Kennet Venture en KBC Investco ook een aankoopoptie.
 
Op 28 januari meldde Ubidco dat het van die optie gebruik had gemaakt. Daardoor konden de hoofdaandeelhouders niet ingaan op het hogere tegenbod van Betrusted, de Amerikaanse sectorgenoot van Ubizen.
 
Concentra protesteerde eerder al tegen deze gang van zaken, en eist zijn aandelen terug van Ubidco. Indien Ubidco deze eis niet inwilgt, eist Concentra een schadevergoeding. Stijn Bijnens sluit zich hierbij aan, zo bleek gisteren in een interview met de Belgische televisiezender Kanaal Z.
 
Ubidco heeft eerder al geweigerd de aandelen van Concentra terug te geven en zal dus met Stijn Bijnens ongetwijfeld hetzelfde doen. Waarschijnlijk zullen Concentra en Bijnens gerechtelijke stappen tegen Ubidco ondernemen, nog vóór de buitengewone algemene vergadering van 16 maart.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-02-17T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.