Sun verliest software-topvrouw Sueltz

Topvrouw Pat Sueltz stapt op bij Sun Microsystems en treedt in dienst bij asp (applicatie-dienstverlener) Salesforce.com. Zij was verantwoordelijk voor de groei van de dienstentak.

Sueltz neemt bij Salesforce.com, aanbieder van online-crm (beheer van klantenrelaties), de functie op zich van president marketing, technologie en systemen. Ze begint aanstaande donderdag al. Bij serverproducent Sun wordt haar huidige functie van uitvoerend vice-president van de dienstverleningstak tijdelijk waargenomen door uitvoerend vice-president Marissa Peterson. Die topvrouw is momenteel verantwoordelijk voor wereldwijde operaties en 'klantenbelangen' (http://www.sun.com/aboutsun/media/ceo/mgt_peterson.html), wat zij blijf naast haar waarnemersschap van Sueltz' positie.
 
De nu vertrekkende topvrouw stapte in oktober 1999 over van IBM, waar zij jarenlang de Java-activiteiten had geleid, naar Sun (http://www.computable.nl/artikels/archief9/d40hb9vt.htm). Sueltz was tijdens haar dienstverband bij Sun bepaald geen grijze manager (http://www.computable.nl/artikels/archief0/d08ri002.htm) en wist achtereenvolgens Suns activiteiten voor software, waaronder Java, en voor diensten een oppepper te geven (http://www.sun.com/aboutsun/media/ceo/mgt_sueltz.html).
 
Overigens ontkent Sueltz met klem dat ze een kwakkelend bedrijf - Sun - zou verlaten. "Ik zie dit niet als het verlaten van een zinkend schip. Ik neem gewoon een volgende stap." Ze omschrijft de online-crm-aanbieder hierbij als speler op het gebied vannetwork computing. Overigens is Salesforce.com een grote klant én partner van Sun.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-02-27T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.