Belgisch bedrijfsleven steekt weer geld in ict

Het Belgische bedrijfsleven ziet weer het belang van investeren in it. Onderzoeksbureau Insites Consulting heeft becijfert dat bijna de helft van de bedrijven het it-budget wil verhogen.

28 procent van de ondervraagde Belgische bedrijven zegt het it-budget voor dit jaar met meer dan 10 procent te verhogen. De investeringsdrang ligt met name bij het midden- en kleinbedrijf. De bereidheid om te investeren lijkt groter te worden naarmate het bedrijf kleiner wordt. 23 procent van de kleinere bedrijven (tien tot vijftig werknemers) verhoogt het it-budget namelijk met meer dan 20 procent. Veel geld zal worden besteed aan beveiliging van de systemen, maar opvallend is dat één op de vier Belgische bedrijven de verantwoordelijkheid voor virusbeveiliging volledig aan de werknemer overlaat.
 
Uit het onderzoek blijkt ook dat 20 procent van de ondervraagde bedrijven met verouderde apparatuur en software werkt. Eén op de vijf bedrijven werkt bijvoorbeeld nog met NT 4.0 en bij 11 procent bestaat een deel van het computerpark nog uit machines waarvan een Pentium I- of II-processor de motor is. Het merendeel van de geënquêteerde ondernemingen wil een deel van hun huidige computerpark dit jaar vernieuwen. Ook hier zijn het vooral de kleinere bedrijven die in vervangende hardware zullen investeren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-03-08T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.