Allied Telesis heeft logistiek weer op orde

Na tegenvallende resultaten en softwareproblemen met voormalig partner DHL, loopt de logistieke dienstverlening van Allied Telesis weer op rolletjes. De leverancier van netwerkapparatuur is tevreden over de resultaten van de nieuwe logistieke partner Rapid Logistics.

Allied Telesis heeft de logistieke dienstverlening voor de internationale levering van netwerkapparatuur sinds april 2008 ondergebracht bij Rapid Logistics. Volgens de leverancier van netwerkapparatuur was het noodzakelijk om een nieuwe partner te kiezen vanwege tegenvallende resultaten van de oude logistiek dienstverlener DHL. De leveringsnelheid en dienstverlening is volgens de leverancier van netwerkapparatuur beter dan ooit.

Tegenvaller

Allied werkte voorheen met Intexo, een kleinere dienstverlener, die na een aantal overnames uiteindelijk belandde bij Exel Logistics. "Door de jaren heen hebben wij altijd de kwaliteit van de logistieke dienstverlening hoog weten te houden, vooral omdat alle veranderingen geen effect hadden op het Warehouse Management System en het personeel dat bij ons werkte", zegt René Hendriks.

Volgens de senior-vice president operations bij Allied Telesis veranderde dat toen Exel werd overgenomen door DHL. "Het personeel veranderde, en wat erger was, het nieuwe logistieke softwaresysteem, dat zo veelbelovend leek, bleek een teleurstelling." Omdat de kwaliteit van de dienstverlening in gevaar kwam, heeft de leverancier van netwerkapparatuur die samenwerking beëindigd.

Allied Telesis koos voor de in vergelijking met DHL fors kleinere logistieke dienstverlener Rapid. Reden voor die overstap is de inspraak die de leverancier van netwerkapparatuur heeft in de keuze van personeel. Daarnaast zou het het bedrijf meer flexibiliteit en hogere kwaliteit tegen een gunstigere prijs bieden. Ook het modulair opgebouwde warehouse management systeem was doorslaggevend voor de beslissing om over te stappen.

Bij de Allied Telesis Group, opgericht in 1987, werken wereldwijd ruim drieduizend medewerkers. Het bedrijf boekte over 2007 een jaaromzet van 500 miljoen dollar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-06-06T10:48:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.