Woningcorporaties krijgen belang in Nccw

Een groep van enkele tientallen woningcorporaties - samenwerkend in de Stichting Administratiekantoor Nccw - heeft een tweederde belang verkregen in Nccw. Inter Access, dat eigenaar was, behoudt een derde van de aandelen.

Nccw richt zich voornamelijk op de ontwikkeling en het beheer van database georiënteerde, volledig geïntegreerde bedrijfsinformatiesystemen in de vastgoed- en volkshuisvestingsector. Inter Access legt zich toe op het verlenen van diensten op het gebied van informatie- en communicatietechnologie.
 
De woningcorporaties willen een directere invloed op de ontwikkeling van nieuwe en op het onderhoud van bestaande computerprogrammatuur van Nccw. Inter Access heeft tweederde van de aandelen verkocht in de overtuiging dat Nccw de dienstverlening aan de woningcorporaties en andere klanten tegen marktconforme voorwaarden continueert.
 
De Stichting blijft nauw samenwerken met Inter Access. Daartoe is een partnershipovereenkomst gesloten. Het bestuur van de onderneming blijft onder de verantwoordelijkheid van de algemeen directeur Gerard Erents. Daarnaast wordt op korte termijn een raad van commissarissen ingesteld.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Outsourcing omgedraaid - een voorbeeld van een mislukte marktwerking of een wankel IT bedrijf dat geld nodig heeft?

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-01-09T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.