Google voorziet Open Universiteit van e-mail

student vrouw leren laptop computer

De Open Universiteit Nederland gaat als eerste Nederlandse instelling voor hoger onderwijs al zijn studenten mailvoorzieningen aanbieden van Google.

Alle 22.000 studenten van de Open Universiteit Nederland krijgen een e-mailaccount van Google. Volgens de betrokken partijen is de Open Universiteit daarmee de eerste instelling voor hoger onderwijs in Nederland die zijn volledige e-maildienstverlening uitbesteedt aan Google.

De onderwijsinstelling kiest er uit strategisch oogpunt voor de mailfaciliteiten niet zelf te ontwikkelen en te beheren, maar gebruik te maken de externe partner Google. 9 juni 2008 is een proefperiode gestart en voor het einde van dit jaar moet alle studentenmail door de zoekreus worden beheerd en verspreid.

Iedere student krijgt een e-mailaccount van zes gigabyte. Naast de e-maildienstverlening onderzoekt de Open Universiteit in de komende maanden hoe de verschillende applicaties van het gratis beschikbare Google Apps Education ingebed kunnen worden in het onderwijsprogramma. Die suite biedt naast e-mail mogelijkheden om te chatten, agenda's bij te houden en documenten te bewerken en te delen met andere studenten of docenten.

Google verzorgt wereldwijd de mailvoorzieningen van honderden onderwijsinstellingen waaronder Trinity College in Ierland en de Linköpings Universitet in Zweden.

De Open Universiteit biedt wetenschappelijk onderwijs. Het gaat om bachelor- en masteropleidingen en cursussen in onder andere de vakgebieden cultuur, informatica, management en economie. De nadruk ligt op individueel studeren en deeltijdopleidingen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Exchange???

De Open Universiteit Nederland is geen hbo-instelling maar - zoals duidelijk in de naamgeving - een universiteit.

Vreemd dat men nu al, zo veel vertrouwen heeft in het voortbestaan en backup waarde van Google-Apps.... echt erg vreemd, zeker voor een universiteit - wat in feite gewoon een zeer groot productie bedrijf betreft.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-06-09T17:34:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.