Unit 4 Agresso stoot hardwaretak af aan Linkit

Unit 4 Agresso heeft zijn hardwaretak in Veenendaal verkocht aan Linkit. Het Utrechtse bedrijf krijgt er zo'n twintig medewerkers bij.

Volgens Jos Andeweg, directeur Benelux van Unit 4 Agresso, paste het hardware-onderdeel niet meer bij de kernactiviteit van Unit 4: het leveren van bedrijfssoftware en internet- en beveiligingsoplossingen. Bovendien balanceerde de groep de laatste tijd voortdurend op de scheiding tussen winst en verlies. De ondernemingsraad heeft haar goedkeuring aan de verkoop verleent. Naar verluidt levert de acquisitie Unit 4 Agresso een paar ton euro op.
 
Unit 4 verkreeg de hardwareactiviteiten na overnames van Acoro (1997) en Omega (2000), beide leveranciers van software voor accountants en administratiekantoren. De twee acquisities werden samengevoegd met die van Van der Kley Automatisering (1999) tot Unit 4 Agresso Accountancy met een kantoor in Veenendaal. De hardware-ondersteuning richtte zich in eerste instante op het gesloten boekhoudsysteem van Omega; later vond een migratie plaats naar open Intel-systemen.
 
Linkit is een detacheerder uit Utrecht. Het bedrijf nam vorig jaar het failliette Qface ICT Dienstverleners over. Er werken ruim driehonderd man bij het bedrijf.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-02-03T00:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.