IBM zegt eindelijk 'ja' tegen Delta Lloyd

Delta Lloyd Groep heeft een zevenjarige overeenkomst met IBM gesloten voor de uitbesteding van alle ict-infrastructuurdiensten. Het contract vertegenwoordigt een waarde van circa tweehonderd miljoen euro.

Computable meldde afgelopen week dat IBM vandaag uitsluitsel moest geven of het de it-afdeling wel of niet wilde overnemen. Naar verluidt verliepen de gesprekken de laatste maanden stroef, omdat Delta Lloyd de prijsstelling van IBM voor af te nemen diensten te hoog vond. Het verzekeringsconcern gaf de automatiseerder nog een laatste kans. Na bijna een jaar onderhandelen luidde het antwoord van Big Blue uiteindelijk 'ja'.
 
De uitbesteding betreft de rekencentra, het beheer van alle pc's en telecommunicatie. Ongeveer honderdvijftig medewerkers van Delta Lloyd Groep gaan over naar IBM. De automatiseerder neemt eveneens de contracten met andere ict-partners, zoals EDS en Pinkroccade, over.
 
Het verzekeringsconcern vindt dat ict-infrastructuurdiensten niet meer horen bij de kerncompetenties van de bedrijfsvoering. Het stelt dat de uitbesteding aan IBM continuïteit en innovatiekracht op het ict-vlak waarborgt en bovendien een kostenbesparing mogelijk maakt. Daarnaast viel de keuze op IBM vanwege de door de automatiseerder geboden arbeidsvoorwaarden, aldus Delta Lloyd.
 
De financiële dienstverlener heeft ruim twee jaar gedaan over het uitbestedingstraject. Volgens Patrick Banis, bestuurder bij FNV Bondgenoten, is het automatiseringspersoneel opgelucht dat er eindelijk een beslissing is gevallen. De centrale ondernemingsraad moet nog wel advies uitbrengen.
 
De bonden zitten volgende week aan tafel om te praten over de overgangsmaatregelen. Uitgangspunt van het sociaal plan is 'van werk naar werk'. Banis ziet echter geen beren op de weg. Hij noemt 1 mei als richtdatum om de overgang definitief af te ronden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-02-16T00:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.