Opta: KPN mag keuzevrijheid niet beperken

KPN mag geen nieuwe en aanvullende voorwaarden stellen aan klanten die willen overstappen naar een andere telefonie-aanbieder. Dat besloot Opta in een uitspraak in meerdere geschillen over hetzelfde onderwerp.

De geschillen werden aangespannen door een groep concurrenten van KPN die wilden voorkomen dat KPN-klanten moeilijk naar hen konden overstappen. Volgens KPN waren de aanvullende maatregelen nodig omdat het overstapproces veel 'fouten' (het zogenoemde 'slamming') met zich meebracht.
 
De concurrenten, waaronder onder meer Atlantic Telecom, BT Nederland, Scarlet Telecom, Versatel en MCI Worldcom, zijn blij met de uitspraak van de Opta. Zij wijzen erop dat KPN het onderwerp 'slamming' tot nu toe zeer eenzijdig onder de aandacht heeft gebracht en dat KPN zelf op structurele wijze fouten maakt die ertoe leiden dat klanten niet kunnen bellen via de aanbieder van hun keuze.
 
Volgens de Opta moeten de partijen nu overeenstemming bereiken over de maatregelen. Het stelt hieraan wel speciale voorwaarden. Zo moeten alle vormen van 'slamming' (dus ook die van KPN) onder de maatregelen vallen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-02-24T00:00:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.