BT sluit miljoenendeal met Procter & Gamble

Ict-dienstverlener BT heeft een vijfjarig contract gesloten met Procter & Gamble (P&G), de multinational met voornamelijk huishoudelijke en verzorgingsproducten. De overeenkomst heeft een waarde van 650 miljoen dollar. BT gaat lokale en wide area network (WAN) diensten leveren en beheren in meer dan 1100 locaties in 82 landen.

Ict-dienstverlener BT heeft een uitbestedingscontract gesloten met Procter en Gamble (P&G). Het contract met de wereldwijde leverancier van consumentenproducten heeft een waarde van 650 miljoen euro en een looptijd van vijf jaar. BT gaat lokale en wide area network (WAN) diensten transformeren naar een op internet protocol (IP) gebaseerde wereldwijde MPLS (multiprotocol label switching) infrastructuur.

Daarnaast wordt de dienstverlener verantwoordelijk voor de beveiliging van de ict-omgeving, de firewalldiensten, conferencing-toepassingen, spraak en ip-telefoniediensten en internetdiensten. Ook het verzorgen van de toegang op afstand tot het bedrijfsnetwerk is uitbesteed aan de ict-dienstverlener.

P&G heeft ook een vestiging in Nederland. Het bedrijf voorziet de Nederlandse markt vooral van babyverzorgingsproducten, was- en reinigingsmiddelen, verzorgingsproducten voor vrouwen en haarproducten. Het is een grote concurrent van Unilever.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-06-11T09:55:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.