Friese ict-bedrijven in Amsterdam

Vijf Friese it-bedrijven gaan een kantoor openen in Amsterdam, hoogstwaarschijnlijk in het Twinning-gebouw. Doel is om met de vooruitgeschoven post aantrekkelijker te worden voor klanten in de Randstad.

De bedrijven die het initiatief hebben genomen tot wat inmiddels het 'Fryslân House' is gaan heten zijn: Compano, Vincis en Snakeware uit Sneek, het Leeuwarder Wannit en Icit uit Franeker. Zij worden daarbij gesteund door de 50 leden tellende branchevereniging ICT Friesland. De kosten voor het opzetten van het kantoor worden gelijk verdeeld over deze zes initiatiefnemers. Gemiddeld hebben de bedrijven een omvang van dertien mensen, waarmee ze naar eigen zeggen niet de middelen hebben om zelfstandig een kantoor te hebben in de Randstad.
 
Het idee voor de vooruitgeschoven post is afkomstig van Tom Kok, oud-voorzitter van D66, voormalig internetondernemer (Cool Capital) en nu directeur van de direct-marketingorganisatie Ddma. "Hij opperde het idee voor een plek waar bedrijven uit Friesland zich kunnen presenteren. Ik ben daarover met hem in gesprek gegaan en zodoende ontstond het idee van een 'Fryslân House'", zegt Ate van der Meer, directeur van Snakeware. De naam is een verwijzing naar de manier waarop Nederland zich tijdens de Wereldtentoonstelling presenteert in het 'Holland House'.
 
"Ongeveer 80 procent van onze klanten zijn te vinden buiten Friesland", zegt Van der Meer. "Voor de andere bedrijven geldt dit in grote lijnen ook. Dat betekent dat we veel onderweg zijn." Klanten zijn weinig geneigd naar Friesland af te reizen, het kantoor in Amsterdam biedt om die reden een alternatief, is de gedachte van de initiatiefnemers. "Bovendien heeft het tegenover klanten ook een positieve uitstraling wanneer je een kantoor in Amsterdam hebt", aldus Van der Meer.
 
Een locatie hebben de initiatiefnemers van het 'Fryslân House' al op het oog, het Twinning-gebouw. De onderhandelingen over de huur van een deel zijn in een "afrondende fase" , aldus Van der Meer. In het kantoor worden twee werkplekken aangebracht en een vergader- annex traingsruimte. Van der Meer: "De bedoeling is dat we het Amsterdamse kantoor openen in de tweede helft van het jaar." Een exacte datum wordt bekendgemaakt tijdens het ICT Networking Event in april in de Amsterdamse RAI, vijftien Friese ict-bedrijven zullen zich daar gezamenlijk presenteren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-02-19T00:00:00.000Z Redactie Computable/Emerce
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.